Oleh: arantan | November 11, 2012

Spotted: Suzuki Maruti A-Star pesaing Agya Ayla di Jakarta

Baru posting soal Suzuki US yang mengajukan proteksi kebangkurtan di US, tahu-tahu di jalan bisa ketemu Suzuki Maruti A-Star. Tepatnya saya temukan dan jepret di Jalan Sudirman Jakarta, si Suzuki Maruti ada di jalur cepat paling kiri dengan lambat, steady saja.

Mobil ini juga tanpa di tutup-tutupi sama sekali alias semuanya terbuka, sampai emblem pun terpasang. Kira-kira untuk apa ya? Apakah punya orang umum yang mendatangkan dari Importir Umum? Atau memang test jalan dari Suzuki Indonesia? Yang jelas bukan untuk shooting sih… jalan pelan-sendirian kok.

Ini saya copy paste review mobilnya dari sini, size dan specsnya mirip-mirip dengan Agya – Ayla. Pendekatan ECO-CC kecil 1.000 cc 3 silinder. Konon konsumsi bahan bakarnya paling irit sedunia menurut Global Green Challange Australia.

In a move to make an environment friendly car, Maruti Suzuki has come forward with its model Maruti A Star. The car is sold under the name of Suzuki Alto in international market. A-star is supposedly the 7th generation of Suzuki Alto. The small car is also sold under the badges of Nissan Pixo, Suzuki Celerio and Mazda Carol across diff regions. Maruti Suzuki A-star is one of the most awarded cars in MSIL stable; it bagged the `Car of the year’ felicitation from leading auto magazines in India. The hatchback was launched in 2008 and came to the showrooms in 2009.

It was also rated `Most fuel efficient car’, in the world by Global green challenge Australia, 2nd most environmental friendly car by VCD Germany and Total Customer Satisfaction Award in 2009-10, 2010-11. It is one of those rare models in Maruti Suzuki stable where the international sales have by far exceeded the domestic sales numbers. It is a great hit in Europe where it was designed. A-Star is marketed keeping in view the youth of India. A-Star is a machine with extraordinary power and flawless control styled to turn heads. It is a machine that leaves others way behind.

With a petrol engine of 998cc displacement, Maruti A-Star is available in four variants viz., Maruti A-Star Lxi, Maruti A-Star Vxi with manual and AT transmission, Maruti A-Star Zxi. The price range of this car has been increased in 2012 when a facelift was launched in January.  Maruti A-Star comes under the category of hatchback body type with a fuel economy of 14 kmpl in the city and 19 kmpl on highway (ARAI certified). With 3 cylinders, MPFi system and KB series engine, A-Star is incidentally the first car of Maruti which is fitted with this new K series engine. A-Star seems to be very powerful delivering maximum of 67 bhp at the rate of 6200 rpm, while the maximum torque provided by the mill is 90 Nm at the rate of 3500 rpm. Maruti A-Star has a seating capacity for five with pretty good leg, head, hip and shoulder room. The vehicle is equipped with MacPherson Strut and Coil Spring type of suspension system that results in efficient handling while driving. With front ventilated disc and rear drum type of brakes, the handling becomes easy. Maruti A-Star also offers a best-in-class minimum turning radius of 4.50 mts. It is also equipped with five manual gears with power steering.

About these ads

Responses

  1. IMHO koq lampu depannya mirip picant* ya mas saranto …

  2. lucu mobilnya…semoga sukses deh penjualannya…

    saya juga sering liat mobil tata nano, ma mobil tata yang pick-up lagi tes

  3. Mitsubishi Mirage/Colt deh.

  4. Pas bulan september, saya jga dah liat suzuki maruti a star,tanpa ditutupi apa2 di jl.kapten tendean. Kyaknya sih dri IU.

  5. nah yang begini ane demen, kagak usah dipakein lakban. kalau mau test produk, ya apa adanya. toh bukan model yang sangat baru

  6. loh, kok kalah dari Mirage, soal konsumsi BBM-nya ya

  7. kayanya dari IU deh. kalo dari suzuki tuh wagon-r baru…saya liat unitnya di jalan tol deket tambun..ditutup2in sticker….denger2 buat ngelawan agya/aylanya Astra group….

  8. Suzuki sebenernya masukin mobil ini untuk tes jalan, bahkan sempet dirolling keliling ke dealer-dealer untuk dipajang, sekalian test pasar juga kayaknya.. tadinya sih ini mau dirilis untuk melawan duo Astra, tetapi dengan syarat aturan LCGC memang sudah jelas.. Jadi mobil ini masuk bukan lewat IU..

    dan NJKBnya sudah ada di website SAMSAT DKI, dan kalau dikira2 harga OTRnya dari NJKBnya adalah 99 Juta (kalau jadi dirilis :D)


Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 240 pengikut lainnya.

%d blogger menyukai ini: